Jaarmotto 2020 - 2021

BE V.I.P.  ‘meer dan 3 letters’

Ladies “BE VIP” #Visible #Impact #Proud

Dit is het door mij gekozen jaarmotto. Natuurlijk zijn jullie Ladies allen VIP’s, zonder jullie geen Ladies` Circle. Een motto wat voor mij meer is dan alleen maar een jaarmotto en een afkorting.

Wat ik namelijk zie is dat vanuit service wij Ladies als individuen en als Circles een ontzettende positieve bijdrage leveren aan mensen om ons heen en vanuit onze invloed echt voor verandering zorgen. Die impact op anderen is zo ontzettend waardevol en mooi, echt om intens trots op te zijn. Tegelijkertijd merk ik dat we erg bescheiden zijn. Hoe mooi is het dan om met elkaar te werken aan de zichtbaarheid van al het goede werk dat verzet wordt en wat dit teweeg brengt bij anderen, buiten én binnen Ladies’ Circle!

Vanuit mij dan ook de oproep van BE V.I.P. Vaak zorgen we zo goed voor alles en anderen om ons heen, dat we onszelf soms wel eens vergeten en voorbij lopen. Dus zie jezelf ook als een VIP en zorg goed voor jezelf.

Omdat we onderdeel zijn van een internationale organisatie kiezen we vaak voor een Engelstalig motto. En eerlijk is eerlijk, mijn gekozen jaarmotto klinkt zo dan ook beter dan in het Nederlands, dan kom je uit op het motto “wees Z.I.T.” 😊  (Zichtbaar | Invloed | Trots).

Gezien wat we de afgelopen maanden hebben ervaren en wat ons nog te wachten staat, heeft het jaarmotto het in zich om voor elke Lady een eigen betekenis te hebben. De 3 letters V I P kunnen namelijk vele woorden zijn, elk met een eigen waardevolle betekenis en invulling. Van belang vind ik dat dit jaarmotto niet alleen van mij of van het HB is, ik gun het elke Lady dat “BE V.I.P.” een onderdeel is wat bij haar past. Iedereen is namelijk belangrijk ofwel VIP!

Voor ons als HB neem ik het bijvoorbeeld in deze bijzondere tijd ook mee in de vorm van Veerkracht, Inventiviteit en Positiviteit. In dit jaarplan zal “BE V.I.P.” als rode draad terugkomen in de ambitie en doelen voor LCNL en de meer concrete uitwerking daarvan.

Dit jaar is V.I.P.

Yours in friendship,

Tosca Goes
President LCNL 2020 – 2021

Maak kennis met het hoofdbestuur van 2020 - 2021

Tosca Goes – President 2020/2021

Tosca Goes is dit bestuursjaar President van Ladies´ Circle Nederland. Na een jaar meekijken als Vice President mag zij dit haar plannen uit gaan zetten. Dit doet zij onder het jaarmotto ‘BE VIP‘ en daarmee zet zij in op de zichtbaarheid en de groei van Ladies’ Circle het komende jaar. Tosca is afkomstig uit LC29 De Kempen.

In het dagelijkse leven is zij Noloc erkend Register Loopbaanprofessional en ZichtbaarheidsCoach, actief vanuit haar bedrijf InspiraTos. Ze is een vrolijke netwerker & is van mening dat we samen meer kunnen bereiken.

Carolien van Dijk – IPP 2020/2021

Carolien van Dijk is dit bestuursjaar IPP (Immediate Past President) van Ladies´ Circle Nederland. Na haar presidentsjaar met als motto ‘Feel the power of a woman’ staat dit jaar voor Carolien in het teken van het overdragen van haar kennis en ervaring en begeleidt zij de regio-coördinatoren.

Carolien is afkomstig uit Ladies’ Circle 21 De Friese Wouden en de letters VIP staan bij Carolien voor: Verantwoordelijk, Idealistisch en een echte Powervrouw. 

Anita Groen – Vicepresident 2020/2021

Anita Groen is dit bestuursjaar Vicepresident van Ladies´ Circle Nederland. Aan haar de taak om dit jaar zoveel mogelijk mee te kijken en zich uiteindelijk voor te bereiden op haar rol als President voor het volgende bestuursjaar.

Anita is afkomstig uit Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard en de letters VIP staan bij Anita voor: Verwachtingsvol en vol met Ideeën en Plannen. 

Aniek Pijpelink – Treasurer 2020/2021

Aniek Pijpelink is dit bestuursjaar Treasurer van Ladies´ Circle Nederland. Al 2 jaar vervult zij deze rol vol passie en enthousiasme en nu begint ze aan haar laatste jaar als hoofdbestuurlid. Aniek is onder andere verantwoordelijk voor de facturatie van Ladies’ Circle Nederland en wordt overal bij betrokken waar geld mee gemoeid is. Ook is zij de contactpersoon voor de penningmeesters uit de Circles.

Aniek is afkomstig uit Ladies’ Circle 51 Zeeuws-Vlaanderen en de letters VIP staan bij Aniek voor: Veelzijdig, vol Inzet en heel Precies.

Siska Hummel – Secretary 2020/2021

Siska Hummel is dit bestuursjaar Secretary van Ladies’ Circle Nederland. Het afgelopen jaar heeft zij zich actief ingezet om de overgang naar Circler.World soepel te laten verlopen en zij ondersteunt bij de organisatie van de RBB’s (Regiobestuursbijeenkomsten). Ook is zij de contactpersoon voor de secretarissen uit de Circles.

Siska is afkomstig uit Ladies’ Circle 21 De Friese Wouden en de letters VIP staan bij Siska voor: Verbindend, vol Inlevingsvermogen en Proactief.

Mariska Verwoert – Weblady 2020/2021

Mariska Verwoert is de nieuwe Weblady van Ladies’ Circle Nederland. De komende jaren is zij het aanspreekpunt voor de websites en webshops en zal zij de focus leggen op het uitbreiden van de naamsbekendheid van Ladies’ Circle.

Mariska is afkomstig uit Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard en de letters VIP staan bij Mariska voor: Visueel, Initiatiefrijk en Praktisch.

Circlebezoek aanvragen

We streven ernaar om eens in de 3 jaar elke Circle te laten bezoeken door een lid van het hoofdbestuur.

We sluiten graag aan bij een (online) meeting of activiteit van jouw Circle. Dus voel je vrij om een bezoek aan te vragen met één van ons. Wanneer onze agenda het toelaat, schuiven we graag bij jullie aan.

Heb je specifieke vragen over Ladies’ Circle Nederland of kunnen we je helpen met vragen over bijvoorbeeld het werven van nieuwe leden? Ook dan kun je hieronder een (online) Circlebezoek aanvragen. Vul het formulier in en geef eventueel je voorkeur aan. Dan kijken wij of we dit mogelijk kunnen maken.

Maandfilmpjes 2020 - 2021

Elke maand maken wij als hoofdbestuur een maandfilmpje. Een mooi overzicht van alle activiteiten en successen die we samen behaald hebben. Hier kun je ze allemaal nog eens rustig terug kijken.

Maart 2021

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand april 2021.

Maart 2021

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand maart 2021.

Februari 2021

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand februari 2021.

Januari 2021

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand januari 2021.

Jaaroverzicht 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten het jaar 2020.

December 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand december 2020.

November 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand november 2020.

Oktober 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand oktober 2020.

September 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand september 2020.

Juli – augustus 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maanden juli en augustus 2020.

Oktober 2020

Een overzicht vanuit het hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland van alle activiteiten van de maand juni 2020.

Maak kennis met onze regio coördinatoren

Regio 1 – Sanne Hageman en Debby Homans

Ik ben Debby Homans, 44 jaar oud, married with children en lid van LC73 in Emmen, waarvan ik mede-oprichtster ben. Deze mooie club is in 2013 gecharterd en sindsdien heb ik niet alleen binnen mijn eigen Circle, maar ook binnen LCNL en LCI vele geweldige dames leren kennen en mooie ervaringen opgedaan. Bijzondere handen uit de mouwen acties, fundraising activiteiten van klein tot groot, gezellige borrels, etentjes en weekendjes weg. Met als absolute hoogtepunten een 4-daagse vakantie met 18 dames naar een gigantische villa in Spanje om ons eerste lustrum te vieren en drie dagen feest in Rotterdam tijdens de AGM in 2019.

Na deze AGM werd ik enthousiast om mij ook in te zetten buiten mijn eigen Circle en heb ik mij aangemeld als regiocoördinator van regio 1 (grofweg provincies Groningen, Friesland en Drenthe). Samen met Sanne Hageman van LC21 Friese Wouden vervul ik deze rol nu vanaf het begin van de pilot. Wij proberen de Circles binnen onze regio beter te leren kennen en zetten ons in voor meer verbinding. We staan altijd open voor vragen en suggesties.

Liefs,
Debby

Deze Circles vallen onder regio 1:

LC03 Groningen
LC12 De Hunze
LC21 De Friese Wouden
LC39 Assen
LC69 Sneek
LC73 Emmen
LC81 Noord-West Friesland

Regio 2 – vacature

Voor regio 2 zijn we op zoek naar een regiocoördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

Deze Circles vallen onder regio 2:

LC08 Twente
LC14 Twickel
LC22 Oostenwind
LC33 Oldenzaal
LC58 IJssellink
LC72 Zutphen

Regio 3 – vacature

Voor regio 3 zijn we op zoek naar een regio coördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

Deze Circles vallen onder regio 3:

LC01 Epe
LC09 Flevoland
LC34 Zwolle
LC42 Dronten
LC47 N.W. Veluwe
LC54 Hoogeveen
LC62 Meppel

Regio 4 – vacature

Voor regio 4 zijn we op zoek naar een regiocoördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

Deze Circles vallen onder regio 4:

LC11 Wageningen
LC48 De Liemers
LC63 Ede
LC68 Barneveld
LC77 Leusden

Regio 5 – vacature

Voor regio 5 zijn we op zoek naar een regiocoördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

De volgende Circles vallen onder regio 5:

LC07 De Aa
LC24 Tilburg
LC38 ‘De Lind’ Oisterwijk
LC61 De Leest
LC64 De Baronessen
LC65 Bossche Parels

Regio 6 – Mariziana van Leeuwen

Mijn naam is Mariziana van Leeuwen. Ik ben 41 jaar en ik ben getrouwd met Joost en wij hebben twee dochters. Sinds 2012 ben ik lid van LC16 Weert en sinds vorig jaar ben ik regiocoördinator van regio 6, dat zijn alle Limburgse circles.

Afgelopen jaar heb ik twee circles fysiek bezocht. Het was erg leuk om te zien hoe andere circles hun circle-avonden invullen. Helaas deed toen Corona zijn intrede en kwam alles even stil te liggen. Na een periode van herpositionering van het circle-gevoel, zijn we na de zomervakantie weer opnieuw opgestart. Bij de RBB zijn weer nieuwe plannen gemaakt en ook de eerste digitale afspraken zijn inmiddels ingepland. De veranderende omstandigheden maakt dat we met z’n allen zoekende zijn hoe we toch onze vriendschapsband levend kunnen houden en hoe we nieuwe serviceprojecten kunnen opstarten en reeds bestaande serviceprojecten anders kunnen invullen. Door met elkaar in contact te blijven kunnen we elkaar steunen en van elkaar leren.

Kortom, blijf verbonden, koester de vriendschap, kijk wat er nog wel mogelijk is om ons steentje bij te dragen om de wereld samen iets mooier te maken.

De volgende Circles vallen onder regio 6:

LC05 Roermond
LC15 Venlo
LC16 Weert
LC36 Maasland
LC50 Maastricht
LC71 Parkstad

Regio 7 – Michaëla Wielinga

Hi! Ik ben Michaëla Wielinga, geboren en getogen in Culemborg. Ik ben getrouwd met Ronald en moeder van 2 prachtige dochters, Elise en Vivienne. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als advocaat en mediator op het gebied van het Personen- en Familierecht en ben ik vaak te vinden op de hockeyclub in Culemborg.

In 2014 heb ik samen met mijn goede vriendin, Suzanne Kienjet (thans helaas verhuisd St Pancras en nu lid van LC06 Alkmaar) onze Ladies’ Circle 75 Betuwse Bloesems opgericht. Een club supergezellige vrouwen waarmee een bijzondere vriendschap is ontstaan en met wie ik mij graag in zet voor het goede doel. Zowel het ophalen van geld als een handen uit de mouwenactie vinden wij daarbij belangrijk en leuk om te organiseren.

Al van het begin af aan krijg ik veel energie van het bijwonen van het VOL, de ALV en charters van nieuwe Circles. Er is meer dan onze eigen Circle en wat is nu leuker om die ervaringen uit te wisselen, nieuwe ideeën op te doen en van elkaar te leren?

Als regiocoördinator van regio 7 hoop ik nog meer Ladies te leren kennen en meer verbinding te kunnen leggen tussen de Circles in de regio. Hopelijk tot snel!

De volgende Circles vallen onder regio 7:

LC17 Utrecht
LC30 Bilthoven-Zeist
LC56 Utrechtse Heuvelrug
LC60 De Haar
LC74 Soest
LC75 Betuwse Bloesems

Regio 8 – vacature

Voor regio 8 zijn we op zoek naar een regiocoördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

De volgende Circles vallen onder regio 8:

LC02 Wassenaar
LC25 Den Haag
LC26 Noordwijk-Oegstgeest
LC32 Voorschoten-Leidschendam
LC44 Voorhout
LC52 Aan Zee
LC53 Het Groene Hart
LC57 Leiden

Regio 9 – vacature

Voor regio 9 zijn we op zoek naar een regiocoördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

De volgende Circles vallen onder regio 9:

LC04 Schiedam
LC27 Rotterdam
LC35 Alblasserwaard
LC40 Voorne
LC45 Goeree-Overflakkee
LC46 Schouwen-Duiveland
LC51 Zeeuws-Vlaanderen
LC55 De Hoeksche Circle
LC67 De Markiezinnen

Regio 10 – vacature

Voor regio 10 zijn we op zoek naar een regiocoördinator. Heb je interesse in deze vacature? Bekijk dan onze vacaturebank

LC06 Alkmaar
LC10 Haarlemmerland
LC18 Het Gooi
LC23 De Cogge Rondte
LC49 Amstelland

Regio 11 – Imke Melskens

Inmiddels hebben de Circles in regio 11 mij wel al eens ergens gezien of iets over mij gehoord. Maar misschien toch nog even goed om mijzelf even voor te stellen.

Ik ben Imke Melskens, 32 jaar en woon in het Brabantse Boxmeer met mijn vriend Bob.
Ik werk als woon- en persoonlijk begeleider bij een beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische problematiek. Daarnaast hou ik enorm van reizen en leuke dingen doen met de lieve mensen om mij heen. Mijn motto is dan ook “Leef.. geniet.. en maak herinneringen!”

Ik ben sinds eind 2014 lid van Ladies Circle 13 Land van Cuijk en sinds eind 2019 regiocoördinator regio 11.

De komende maanden staan in het teken van met de voorbereiding voor de RBB. Ook werk ik met de andere regiocoördinatoren wat andere ideeën uit, zoals een nieuwsbrief en een column. Ik hoop dat het op deze manier inzichtelijker wordt wat andere Circles in de regio organiseren en kunnen er ideeën worden uitgewisseld.

Daarnaast probeer ik tijdens deze pilot veel mogelijk circles te bezoeken, tijdens een vergadering of activiteit.

Heb je door het jaar heen vragen? Stel ze gerust!!

Lieve groet Imke

De volgende Circles vallen onder regio 11:

LC13 Land van Cuijk
LC29 De Kempen
LC41 De Leijgraaf
LC59 Eindhoven
LC66 Son en Breugel
LC76 Helmond
LC80 Oss

Vacaturebank

Is landelijk Circlen ook iets voor jou? Een kijkje nemen buiten je Circle kan een leuke manier zijn om andere Ladies uit het land te leren kennen en je tegelijkertijd in te zetten voor Ladies’ Circle Nederland.

Momenteel staan de volgende vacatures open:

Vacature Regiocoördinator (RC)
De Regiocoördinatoren timmeren goed aan de weg en enthousiasmeren steeds meer Ladies om mee te doen. Op dit moment is er voor regio 2, 3, 4, 5, 8, 9 en 10 nog geen Regiocoördinator. Wij zoeken voor elke regio 1 Lady die dit wil oppakken om de pilot die loopt tot 6 juni 2021 een succes te maken.

Wat is ook alweer de concrete vraag aan deze Ladies?
Tijdens de ALV op 25 mei 2019 hebben we een GO gekregen op het voorstel om een pilot van twee jaar met Regiocoördinatoren te doen. Het doel is Circles regionaal te verbinden, door informatie te halen en brengen. Afstanden naar elkaar en naar het HB te verkleinen, kennis te maken met het besturen binnen Ladies’ Circle en last but not least plezier te hebben en er persoonlijk van te groeien. Praktisch betekent dit, dat je bij een aantal Circles uit je regio op bezoek gaat, enkele bijeenkomsten hebt en eventueel kleine projecten samen uitwerkt.

De JUCO, de Juridische Commissie van Ladies’ Circle Nederland, ontvangt voornamelijk vragen op het gebied van statuten, btw, huishoudelijk reglementen en aansprakelijkheid. Op dit moment zijn hier 3 Ladies, Pamela, Tina & Elise, bij betrokken en actief, helaas zullen wij binnen 2 jaar afscheid moeten nemen van 2 van deze Ladies. Vandaar dat wij aanvulling zoeken in de vorm van een fiscalist en/of (kandidaat)notaris. Past deze vacature bij jou?

Voor Onze Ladies

Meer informatie vind je op vol.ladiescircle.nl

VOL – Voor Onze Ladies

Het VOL is de halfjaarlijkse vergadering van Ladies´ Circle Nederland en vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van februari in Lexmond. Het VOL is gratis voor alle Ladies en zal dit bestuursjaar plaatsvinden op zaterdag 6 februari 2021. Het is een superleuke dag voor alle Ladies om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

  • Vol informatie om Circlen nog leuker en professioneler te maken,
  • Vol workshops voor en door Ladies
  • Vol gezelligheid & lekkere lunch
  • Vol energie weer naar huis!

Meer informatie vind je op vol.ladiescircle.nl

ALV – Algemene Leden Vergadering

De ALV (de Algemene Leden Vergadering) is een jaarlijkse vergadering voor alle (oud) Ladies. Op de ALV wordt elk jaar het hoofdbestuur samengesteld met nieuwe en zittende bestuursleden en wordt het motto en logo voor het nieuwe bestuursjaar gepresenteerd.

De eerstvolgende ALV vindt digitaal plaats op 5 juni 2021. Meer informatie hierover vind je op alv.ladiescircle.nl

ALV

Meer informatie vind je op alv.ladiescircle.nl