Ladies' Circle International

Ladies’ Circle (LC) vindt zijn oorsprong in Engeland, waar de eerste Circle in Bournemouth werd opgericht door vrouwen van Round Table leden. In 1936 vormden de eerste Engelse clubs de English National Ladies’ Circle Association (GB&I). In die tijd was ‘Circlen’ tijdens de oorlog beperkt tot sociale verplichtingen:

  • helpen in het ziekenhuis
  • draaiende kantines
  • gehospitaliseerde mensen bezoeken
  • kleding inzamelen voor wezen enz.

In 1947 werd LC Sweden opgericht en twee jaar later gevolgd door LC Denmark. Er werd contact gelegd tussen leden van deze eerste drie landen, en op 29 mei 1959 een belangrijke datum in de geschiedenis van LCI aangezien het op deze dag, op de RTI AGM in Leiden, Nederland deze drie landen Ladies’ Circle International (LCI) hebben opgericht.
De oprichters van  Ladies’ Circle International (LCI) waren:

  • Molly Worley (President) LC GB&I,
  • Jen Ulfvik (VicePresident), LC Zweden,
  • Margery Coombe (Secretary), LC GB&I,
  • Søs Tarp (Treasurer), LC Denemarken.
Round Table Family

Ladies’ Circle breidde zich uit naar nieuwe landen en continenten. Vandaag de dag bestaat Ladies’ Circle in vier continenten, met meer dan 13.000 leden verspreid over meer dan 40 landen.

Op de AGM van 1994 werd een belangrijke wijziging van de regels aangenomen; waarna Ladies’ Circle volledig onafhankelijk werd van Round Table.
Ladies’ Circle staat nu open voor álle vrouwen tussen 18 en 45 jaar.

In 2006 ondertekenden LCI & RTI een Memorandum of Understanding tussen de twee clubs om een ​​nauwere relatie aan te moedigen en elkaar te helpen.

Op de AGM in 2010 werd overeengekomen om dit Memorandum of Understanding en de voortdurende samenwerking tussen de twee organisaties te erkennen en te respecteren door item 4 toe te voegen aan de doelstellingen – zie onder.

De statuten zijn opgesteld op basis van gelijkwaardigheid van alle aangesloten verenigingen binnen een internationale structuur. Hieruit ontwikkelden zich de doelstellingen: