Landelijke en regionale bijeenkomsten Ladies' Circle Nederland

Ieder jaar vinden er diverse landelijke en regionale bijeenkomsten van Ladies’ Circle Nederland plaats. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.De wisseling van de lokale Circle besturen vindt vaak plaats in maart of april. De formele start van het nieuwe Circle jaar is 1 april.

Het Hoofdbestuursjaar wordt afgesloten met de Algemene Leden Vergadering (ALV), deze vindt meestal in het laatste weekend van mei of begin juni plaats. Bij de afsluiting van deze vergadering wordt het nieuwe Hoofdbestuur geïnstalleerd en starten zij het bestuursjaar.

Traditiegetrouw vinden de Regionale Bijeenkomsten vaak in oktober met een uitzondering in november plaats. De halfjaarlijkse vergadering het VOL (Voor Onze Ladies) is de voorbereiding op de Algemene Leden Vergadering en vindt in februari plaats.

ALV – Algemene Leden Vergadering

De ALV (de Algemene Leden Vergadering) is een jaarlijkse vergadering voor alle (oud) Ladies. Tijdens de ALV wordt elk jaar het Hoofdbestuur samengesteld met nieuwe en zittende bestuursleden en wordt het motto en logo voor het nieuwe bestuursjaar gepresenteerd.

De eerstvolgende ALV vindt digitaal plaats op zaterdag 10 juni 2023. Meer informatie hierover vind je op alv.ladiescircle.nl

RBB’s – Regio Bestuurs Bijeenkomsten

LCNL is verdeeld in 11 regio’s. Elke regio houdt jaarlijks een RegioBestuursBijeenkomst (RBB) en een Regiobijeenkomst (RB). Dit wordt elk jaar door een andere Circle per regio georganiseerd. De RC die actief is in de regio zal contact opnemen met de organiserende Circle om dit event samen te organiseren. Is er geen RC actief dan is de organiserende Circle degene die de RBB volledig organiseert.

De RBB:
De RBB is bedoeld voor de bestuursleden van de Circle uit de regio. In de vorm van een vergadering worden ervaringen, informatie en adviezen uitgewisseld, zoals hoe kun je als kleine Circle groeien en hoe pakken andere Circles dat aan, of je hebt een groot project georganiseerd en wilt met de andere Circles delen hoe je dit hebt gedaan.

De RB:
De RB is bedoeld voor alle Ladies van de regio en is vaak een activiteit, zoals een leuke workshop, spreker of bedrijfsbezoek. In de praktijk worden de RBB en RB vaak samengevoegd op 1 avond en start men rond 19.00 uur met een hapje eten voor de bestuursleden, HB en NSR. Vervolgens is de RBB (1,5 tot 2 uur) en daarna volgt de RB met een activiteit waarbij de andere Ladies uit de regio kunnen aanhaken. Sommige regio’s kiezen er voor om vooraf met alle deelnemers te eten. Tijdens de RB is er dan al een kleine activiteit en na de RBB sluiten alle bestuursleden aan.

Meer informatie hierover over de RBB’s vind je in Circler.World.

VOL – Voor Onze Ladies

Het VOL is de halfjaarlijkse vergadering van Ladies´ Circle Nederland en vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van februari in Lexmond. Het VOL is gratis voor alle Ladies en zal dit bestuursjaar plaatsvinden op zaterdag 28 januari 2023. Het is een superleuke dag voor alle Ladies om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

  • Vol informatie om Circlen nog leuker en professioneler te maken,
  • Vol workshops voor en door Ladies
  • Vol gezelligheid & lekkere lunch
  • Vol energie weer naar huis!

Meer informatie vind je op vol.ladiescircle.nl