Veelgestelde vragen

Soms heb je een vraag, vind hier jouw antwoord. Op deze pagina vind je de antwoorden op onze veelgestelde vragen.

Circler.World

Waar kan ik inloggen in Circler.World?

Je kunt dit doen via de volgende url: https://nl.ladiescircle.world/en/login/

Ik ben mijn wachtwoord kwijt van Circler.World, wat moet ik doen?

Ga naar de inlogpagina, hier kun je aangeven dat je een nieuw wachtwoord wenst.

Waar vind ik de handleiding van Circler.World?

Op onze website hebben wij een apart tabblad voor Circler.World met allerhande informatie middels instructiefilmpjes alsook de Nederlandstalige handleiding om jullie zo goed mogelijk op weg te helpen.

Ervaring heeft inmiddels geleerd dat deze zeer ondersteunend zijn en vele vragen oplossen: https://ladiescircle.nl/circler-world/

Kan iedereen alle e-mailadressen zien in de individuele profielen van de Ladies ?

Het publieke e-mailadres is voor alle Ladies te zien.

Het primaire e-mailadres is alleen te zien voor de administrator. In de Circle is dit straks de voorzitter en de secretaris. En op LCNL niveau het hoofdbestuur LCNL.

De regiocoördinatoren hebben voor hun eigen regio bepaalde rechten.

Circler.World voor besturen

Ik wil een nieuwe Lady aanmaken of uitschrijven. Hoe doe ik dit?

In het besturen handboek staat stap voor stap uitgelegd hoe je dit kunt doen:

Ook vind je op de Circler.World pagina op onze website, de uitgebreide handleiding en instructiefilmpjes.

Klopt het dat er geen einddata staan bij actieve Ladies?

Ja, dit klopt, bij actieve Ladies (member) hoort geen einddatum.

Wanneer een Lady vervroegt uittreedt vul je de einddatum in en maak je een regel past member aan met vertrekdagen +1 Tevens zet je de status van actief naar resigned of past member.

Klopt het dat bij de Ladies die een bestuursfunctie binnen de Circle (Boardfunctie) hebben gehad geen einddatum staat?

Nee, dit klopt niet. Het is van belang dit goed te checken en indien er geen einddatum staat, deze toe te voegen.

Besturen dienen uiterlijk voor 1 mei goed te staan in CW. Ook al vindt de bestuurswissel later plaats.

Dit heeft oa te maken met het feit dat wij na 1 april informatie moeten delen met de nieuwe besturen. Wij communiceren via de mailinglijsten in CW en selecteren dan op bestuur.

Klopt het dat bij de pastmembers wél een einddatum staat?

Ja, dit klopt als het goed is, staat er bij de pastmembers al wél een einddatum bij member.

Check daarnaast nog even goed de Ladies, die per april zijn uitgetreden vanwege hun 45-jarige leeftijd. Waarschijnlijk hebben deze Ladies nog geen einddatum. Dit zou wél moeten, dus graag aanpassen.

Past members hebben alleen een einddatum bij de functieregel MEMBER. Bij de functieregel past member staat alleen een startdatum en geen einddatum.

Want: once a Lady always a Lady

Hoe weet ik welke status ik een vertrekkende Lady moet geven in Circler.World?

Dit staat volledig uitgelegd in het besturen handboek.

Besturen handboek

Wat staat er zoal in het besturen handboek?

We ontvangen vaak dezelfde vragen en om  jullie een beetje op weg te helpen hebben wij het handboek voor besturen geschreven:

  • In het handboek vragen wij jullie aandacht voor onderwerpen die we vanuit Ladies’ Circle Nederland (LCNL)belangrijk vinden.
  • Geven we aan welke taken jullie als bestuur uitvoeren met en voor LCNL.
  • Ontvangen jullie tips om jullie bestuursjaar goed te laten verlopen.
  • We sluiten af met een hoofdstuk over de bestuursoverdracht. Want als jullie bestuursjaar teneinde komt, hebben jullie natuurlijk ook een taak om het volgende bestuur goed te laten beginnen.
  • Tot slot hebben we nog enkele Frequently Asked Questions toegevoegd.

(Deelname aan activiteiten Ladies’ Circle Nederland, Ledenadministratie in Circler.World, Voorzittersbeentjes, Circlebezoeken, Regiocoördinatoren, Financiën, KVK, Bankzaken, Verzekering, Kleine Circles, Website en nieuwsberichten, Richtlijnen Social media, Circulaire, Jaaragenda, Jaarverslag etc. etc.)

Het besturen handboek waar vind ik dat?

Het besturen handboek vind je in Circler.World in de documenten map vaste gegevens.

Ik ben geen bestuurslid. Mag ik het besturen handboek ook bekijken?

Ja natuurlijk, het besturen handboek geeft veel inzichten ook voor Ladies die nu (nog) niet actief zijn als bestuurder van een Circle.

Website & Webshop

Hoe kan ik inloggen in het backoffice van de website van mijn Circle?

Je kunt inloggen via de pagina: http://lcxx.ladiescircle.nl/wp-admin (vervang xx door het nummer van jouw Circle)

Ik ben het wachtwoord van onze website kwijt. Hoe kan ik een nieuwe aanmaken?

Ga naar de aanmeldpagina van jullie website. Hier kun je een nieuw wachtwoord aanvragen door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. Er wordt dan automatisch een e-mail gestuurd naar het e-mailadres van jouw Circle.

Hoe pas ik onze website aan?

Hoe je dit doet, vind je in het “handboek website” in Circler.World.

Wij willen graag een webshop op onze website. Hoe activeer ik deze?

Over het gebruik van de webshop is een handleiding geschreven. Deze kun je hier downloaden.

De weblady dient eerst jullie webshop te activeren. Hiervoor kun je een mailtje sturen naar weblady@ladiescircle.nl

45 jaar en dan...

Tot wanneer kan ik lid blijven?

Ladies` Circle Nederland is een service club, een vereniging voor vrouwen tot en met 45 jaar. Het statutaire jaar waarin je 45 jaar wordt (dat loopt van 1 april tot aan 31 maart) ben je actief Lady/lid van Ladies`Circle Nederland en mag je het Circlejaar gewoon afmaken. Je blijft dan actief Lady/lid van je eigen Circle, Ladies`Circle Nederland & Ladies`Circle International.

Het hierop volgende Circlejaar ben je dan, per 1 april, officieel geen actief lid meer van Ladies’ Circle Nederland en sta je als Past Member/Resigned vermeld in Circler.World. #oncealadyalwaysalady

Mag ik een extra jaar/lazy jaar aanblijven als Lady?

Volgens de Statuten, Huishoudelijk reglement & Richtlijnen van LCNL/LCI ben je dan geen lid meer. De rechten die je als actieve Lady hebt, komen hiermee te vervallen.

Binnen jouw eigen Circle kunnen er andere afspraken zijn gemaakt, deze liggen veelal vast in het Huishoudelijk Reglement/Statuten van jullie lokale Circle. Het is prima om nog een lazy year te hebben binnen je eigen Circle, maar voor LCNL en LCI houdt het bij 45 jaar op.

Moet ik contributie betalen wanneer ik bij mijn Circle nog een extra lazy year Circle?

Nee, je bent geen lid meer van Ladies` Circle Nederland/International en je betaalt dus geen contributie/ afdracht meer aan LCNL.  Maar je ontvangt ook niets meer vanuit LCNL/LCI.

Echter indien de secretaris van jouw Circle jou vergeet uit te schrijven vóór 1 april ( einde statutaire jaar), ontvangt de Circle wel een factuur, waarna bij de correctie je alsnog uit het systeem wordt verwijderd als actieve Lady en je als past member/resigned wordt ingeschreven.

Wat de verdere afspraken zijn over contributie afdracht binnen de eigen Circle, dat zijn interne Circle afspraken en dit dient te worden opgenomen in jullie lokale Huishoudelijke reglement. Hierin hebben wij als LCNL geen zeggenschap.

Mag ik als Past Member een bestuursfunctie uitvoeren?

Nee, je bent immers geen actief lid meer van Ladies` Circle Nederland/International.

Het individuele profiel in Circler.World wordt zo aangepast dat een oud Lady ook geen actieve mogelijkheden meer heeft. Als oud-lid heb je geen stemrecht, kan je niet deelnemen aan de R(B)B etc. Je mag als oud Lady wel deelnemen aan een VOL & ALV maar je hebt hier geen spreek- en stemrecht.

Indien jij, als Past Member,  achter de schermen wel aanblijft als bestuurder, zullen jullie dus een onjuiste registratie in Circler.World vastleggen.

45 jaar is toch niet meer van deze tijd?

Deze leeftijdsgrens is een van de fundamentele keuzes die er gemaakt zijn bij de oprichting van Ladies` Circle. Door deze leeftijdsgrens vernieuwt en verjongt onze vereniging doorlopend. Het is een vaststaand gegeven wat je ook al jaren vooruit ziet aankomen. Hier kun je dus als Circle zeker rekening mee houden in je aanname en wervingsbeleid.

Mag ik deelnemen aan het VOL?

Oud Ladies mogen aanwezig zijn bij het VOL. Je hebt geen stem- spreekrecht.  Geven Circles aan het VOL met meer dan 4 (oud) Leden te willen bezoeken, dan wordt voor het 5e en volgende Lid een bijdrage in de lunchkosten gevraagd.

Mag ik deelnemen aan de ALV?

Oud Ladies mogen aanwezig zijn bij het ALV. Je hebt geen stem- spreekrecht. Geven Circles aan de ALV met meer dan 4 (oud) Leden te willen bezoeken, dan wordt voor het 5e en volgende Lid een bijdrage in de lunchkosten gevraagd.

Mag ik deelnemen aan de RBB?

Nee, jij bent geen lid/Lady meer en kunt dus ook niet als bestuurder of vertegenwoordiger van jouw Circle deelnemen.

Mag ik deelnemen aan de RB?

Nee, jij bent geen actieve  Lady/ lid  meer, de RegioBijeenkomst (RB) is toegankelijk voor alle actieve leden van de Circles binnen een regio.

Corona is toch een reden om hiervan af te wijken?

Elk jaar krijgen wij als hoofdbestuur LCNL bijzondere verzoeken om ergens van af te wijken.

Als HB houden wij ons vast aan de Statuten, Huishoudelijk reglement & Richtlijnen, 1 lijn die zorgt voor duidelijkheid.

Once a Lady always a Lady

Wij hopen dat je een leuke tijd hebt gehad, plaatselijk met de Ladies in jouw Circle, Nationaal en misschien ook wel Internationaal. Overeenkomstig de Statuten en het Huishoudelijk reglement ben je oud-lid op grond van het bereiken van de 45 jarige leeftijd vóór 1 april van het Circlejaar. Ook al ben je geen actief lid meer, je kunt nog wel op de hoogte blijven van wat er binnen Ladies’ Circle Nederland allemaal gebeurt #oncealadyalwaysalady

Met de Package Deal: de Active Past Member Module binnen Circler.World en een abonnement op de Circulaire krijg je voor €20,- per jaar de mogelijkheid om contact te houden met Ladies regionaal, Nationaal en Internationaal alsook 2x per jaar de Circulaire toegestuurd.

Als je hiervan gebruik wilt maken, wil je dan de secretaris via secretary@ladiescircle.nl, vóór 21 april as. een mail sturen waarin jij je actuele contactgegevens en e-mailadres vermeldt.

Hieronder vind je de links van Agora Club Nederland en Tangent International. Ladies’ Circle Nederland heeft vriendschappelijke contacten met hen en heeft aan de wieg gestaan van Agora International. Misschien is Agora of Tangent een mooie voortzetting van wat je bij ons, Ladies’ Circle Nederland hebt mogen beleven.

Heb je interesse neem dan rechtstreeks contact op met Agora of Tangent.

Agora Club Nederland

Tangent

Overige vragen

Wat is het bankrekeningnummer van de NSR?

Het bankrekeningnummer van de NSR is NL37 ABNA 0813 1021 03.

Ik heb een rol in het bestuur van mijn Circle en wil graag aansluiten bij de app groep. Welke link kan ik hiervoor gebruiken?

Voor de bestuursleden van onze Circles zijn er verschillende landelijke app groepen actief. De bestuursleden kunnen hier actief in verbinding blijven met de andere voorzitters, vice voorzitters, secretarissen, penningmeesters en ook webladies. Je hoeft het niet alleen te doen. Alleen ga je misschien sneller, samen kom je verder.

De link om jezelf toe te voegen vind je in het besturen handboek.

Wat is het bankrekeningnummer van Ladies’ Circle Nederland?

Het bankrekeningnummer van Ladies’ Circle Nederland is NL79 ABNA 0489 9315 88.

Kunnen we het HB of RC uitnodigen om bij een event/vergadering aan te sluiten?

We sluiten graag aan bij een (online) meeting of activiteit van jouw Circle. Dus voel je vrij om een bezoek aan te vragen met één van ons. Wanneer onze agenda het toelaat, schuiven we graag bij jullie aan.

Heb je specifieke vragen over Ladies’ Circle Nederland of kunnen we je helpen met vragen over bijvoorbeeld het werven van nieuwe leden? Dan kun je een (online) Circlebezoek aanvragen. Vul het formulier in en geef eventueel je voorkeur aan. Dan kijken wij of we dit mogelijk kunnen maken. https://ladiescircle.nl/voor-ladies/#circlebezoek

Waar vind ik meer informatie over de ALV – Algemene Leden Vergadering?

De ALV (de Algemene Leden Vergadering) is een jaarlijkse vergadering voor alle (oud) Ladies.

Op de ALV wordt elk jaar het hoofdbestuur samengesteld met nieuwe en zittende bestuursleden en wordt het motto en logo voor het nieuwe bestuursjaar gepresenteerd.

Meer informatie vind je op alv.ladiescircle.nl en ook de FAQ

Waar vind ik meer informatie over het VOL – Voor Onze Ladies

VOL – Voor Onze Ladies

Het VOL is de halfjaarlijkse vergadering van Ladies´ Circle Nederland en vindt normaal gesproken ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van februari in Lexmond.

Het is een superleuke dag voor alle Ladies om inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.

Meer informatie vind je op vol.ladiescircle.nl en ook de FAQ’s.

Waar vind ik meer informatie over de RBB & RB?

LCNL is verdeeld in 11 regio’s. Elke regio houdt jaarlijks een RegioBestuursBijeenkomst (RBB) en een Regiobijeenkomst (RB). Dit wordt elk jaar door een andere Circle georganiseerd. In Circler.World in de documentenmap RB(B) staat een overzicht met jaartallen.

Tijdens de Pilot van Regiocoördinatoren, neemt de RC die actief is in de regio contact op met de organiserende Circle om dit event samen te organiseren. Is geen RC actief dan is de organiserende Circle degene die de RBB volledig organiseert.

Meer informatie vind je in het besturen handboek.

Het besturen handboek vind je in Circler.World in de documenten map vaste gegevens.

Ik heb een vraag voor....

Heb je een vraag die je wilt stellen aan een van de Ladies van het hoofdbestuur, de regiocoördinatoren of aan onze commissies?

Gebruik dan de emailadressen zoals ze hieronder en op onze website worden vermeld. Vermeld ook uit welke Circle je afkomstig bent.

Gebruik voor deze vragen niet de emailadressen die gekoppeld zijn aan onze profielen in C.W. Deze worden naar onze privé emailadressen doorgestuurd.Op deze manier kunnen we snel schakelen en houden we ook veel gemakkelijker overzicht.

 

Heb je een vraag die je wilt stellen aan een van de Ladies van het hoofdbestuur, de regiocoördinatoren of aan onze commissies?

Heb je een vraag die je wilt stellen aan een van de Ladies van het hoofdbestuur, de regiocoördinatoren of aan onze commissies?