Lieve Ladies,

Er is een flinke ramp gaande, we focussen ons op de humane ramp die plaatsvindt en proberen hierin het verschil te maken. We kiezen ervoor om elke Lady, elke Club hun eigen afweging te maken van de actie die het beste past om van betekenis te kunnen zijn.

Als LCNL kunnen we veel, maar de ware kracht van Ladies` Circles  is wat we “across borders” & SideBySide kunnen bereiken. Vandaar dat we deze actiepagina hebben aangemaakt waarop we de bij ons bekende initiatieven delen.

Mocht er nog een goede actie ontbreken laat ons dit dan weten, dan voegen wij deze toe.

Samen met hun SideBySide Partners heeft Ladies` Circle Duitsland het hulp Convooi  opgestart, het netwerk dat normaal gebruikt wordt voor hun KerstActie.

De organisatie van het hulp konvooi bestaat uit alle RoundTableFamily SideBySide partners in Duitsland, Ladies’ Circle Deutschland, Agora Club Tangent Germany, Round Table Deutschland und Old Tablers Deutschland (Club41) .

Wij zijn zeer ontdaan door de tragische beelden van de afgelopen dagen en de bereidheid om te helpen is overweldigend 🖤🇺🇦💪🏽 We beginnen onmiddellijk met een hulpkonvooi. 🚛 Wij van “Vrienden Helpen konvooi en het Kerstpakkettenkonvooi – Kinderen Helpen Kinderen”, hebben de logistieke mogelijkheden en de contacten om gericht te helpen.

➡️ We hebben grote donaties nodig uit de medische sector en vooral geldelijke donaties voor het transport en om de hulpgoederen aan te vullen.
➡️ Stichting Ronde Tafel Duitsland, IBAN: DE20 550 205 0000 1954, BIC: BFSW DE33 MNZ
➡️ PayPal@rtd-Stiftung.de Gelieve “Konvoi”📌 als reden voor betaling op te geven.
➡️ Contactpersoon voor grote medische donaties: Christopher Jöhren, (christopher.joehren@freundehelfenkonvoi.de)

Solidariteit voor ons konvooi en de aanmoedigingen voor onze hulp is ongelooflijk. De situatie is nog steeds zeer verwarrend en de behoefte aan humanitaire hulp is enorm.

💙💛

Status

Via deze pagina blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Het Rode Kruis opent giro 5125 voor hulp in Oekraïne en de omliggende landen. We verwachten dat er de komende tijd veel humanitaire hulp nodig zal zijn in het gebied. Denk bijvoorbeeld aan voedsel, water en medische zorg voor mensen die op de vlucht slaan.

Als organisatie die zich wereldwijd inzet voor veilige huisvesting wil Habitat zo snel mogelijk in actie komen. In Oekraïne zelf kunnen wij helaas nu niet helpen, maar vanuit onze kantoren in Roemenië, Polen, Slowakije en Hongarije bereiden wij acties voor om mensen te ondersteunen die noodgedwongen vluchten en onderdak zoeken in buurlanden.

Wil jij onze hulp steunen? Doneer dan hier >>

Je wilt Oekraïne helpen, maar wat kun je doen? ‘Hulp bieden is een vak’

RTL Nieuws heeft een aantal initiatieven benoemd met wat er opgepakt kan worden.

Hoe fijn is het voor deze mensen om opgevangen te worden in een huis in plaats van een opvanglocatie?

Waar ze ook echt tot rust kunnen komen en zich kunnen beraden op de volgende stap?

Dat is wat wij ze wensen en daarom zijn we Share my home gestart.

Via deze site kun je je aanmelden als eigenaar en aangeven hoeveel plek je hebt om Oekraïners op te vangen. Oekraïners kunnen op hun beurt aangeven dat ze een tijdelijk (t)huis zoeken. Vervolgens kunnen wij de twee partijen matchen.

Actie opgestart via een goede bekende van een van onze Ladies.