Overslaan en naar de inhoud gaan

Wensbord

08/02/2019

In het dorp Hem zit Rianne met haar workshopstudio Petit Belle. Tijdens een kopje thee, met daarbij zelfgemaakte zoetigheden legde Rianne uit wat we gaan maken: een Visionboard, een wensbord. Waarna zij ons vroeg onze ogen te sluiten en zij een mooie tekst voorlas om even te focussen op jezelf. "Stel je voor je bent op een plek waar je heel gelukkig bent? Waar ben je? Is het er warm? Is het er licht? Ben je er alleen?" Een korte meditatie.

Daarna gingen we aan de slag. Om een wensbord te maken, blader je door de stapels tijdschriften heen en scheurt daar de pagina's met foto's, tekeningen, teksten, spreuken en meer uit die jou aanspreken. Bijvoorbeeld vakantie, eten, bos, eiland, strand, familie, nou ja, gewoon wat er bij jou past. Na 3 kwartier zoeken en scheuren, bekeken we onze opbrengst en knipten we netjes uit welke foto of tekst we wilden gaan gebruiken om op ons karton te plakken. Om vervolgens ook daadwerkelijk te gaan plakken. 

En de wensen liepen nogal uiteen. Van het achterlaten van een "footprint" in dit leven tot het maken van een safari. Van het creëren van Portugese billen tot het vinden van rust. Van het schrijven van een boek tot het hebben van een groot gezin en ook nog een succesvol zakenvrouw zijn.

Het was een super creatieve avond. Volgend jaar gaan we kijken of er wensen zijn uitgekomen!