Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting RUZ

Het Sociale Project RUZ Geleen is in 2006 door enkele vrijwilligers van het Rode Kruis, afdeling Geleen en omgeving, opgestart. De doelgroep zijn zelfstandig wonende mensen die dreigen te vereenzamen als gevolg van het verliezen van aansluiting bij de maatschappij. Dit kunnen mensen zijn van alle leeftijden, mensen die hun partner zijn verloren, werkeloos zijn geworden, in financiële problemen zijn geraakt of die andere ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt. Voor deze mensen zet Stichting RUZ, bestaande uit 15 vrijwilligers, zich al jaren belangeloos in.

In tegenstelling tot andere beroepsinstanties halen ze mensen uit hun huis om hen, door het organiseren van verschillende activiteiten, een fijne middag te bezorgen, waarbij ze weer in contact kunnen komen met andere mensen.

Dit alles doet Stichting RUZ met de beperkte middelen die ze tot hun beschikking hebben. De Stichting ontvangt geen subsidie van de gemeente. Wij als Ladies' Circle 36 Maasland steunen dit project al enkele jaren door onze handen uit de mouwen te steken en een gezellige middag te verzorgen en te bekostigen voor zo'n 50 mensen. We doen dit elk jaar weer met veel plezier. We mochten in 2014 via Stichting Hulpfonds Preuvenemint een bedrag van €500,- overhandigen.