Overslaan en naar de inhoud gaan

Secretary

 En dan ben je ineens National Secretary van Ladies' Circle Nederland en mag je iets over jezelf gaan vertellen. Waar te beginnen? Misschien eerst maar even wat feiten op een rijtje. Ik ben 42 jaar en geboren in Tilburg. Ongeveer 12 jaar geleden ben ik “voor de liefde” verhuisd naar Noord-Holland. Eerst naar Amsterdam en in 2008 naar Hoorn. Hier woon ik momenteel nog, samen met mijn vriend Xander Müller, vennoot bij accountantskantoor Omnyacc Müller & Partners in Hoorn. We hebben geen kinderen en geen huisdieren, dus heerlijk veel vrijheid om alles te doen wat we willen.

En wat doen we dan zoal, vraag je je wellicht af.

Om te beginnen zijn wij erg fanatieke Latin dansers. Wie bij de ALV aanwezig was heeft al een foto voorbij zien komen. Ik doe dit al sinds mijn 13e. Eerst gewoon op dansles, dat hoorde bij de opvoeding. Maar ik vond al snel een danspartner, we wonnen de schoolkampioenschappen en het wedstrijdvirus had me te pakken. Ook als je op clubles zat kon je bij mijn dansschool in Tilburg regionale wedstrijden dansen en dat deden we dan ook fanatiek. Later danste ik landelijk in de hoogste klasse Latin. Na een stop van 8 jaar ben ik in 2009 met mijn vriend gaan dansen in de Seniorenklasse (voor wie het zich afvraagt, je bent senior vanaf 30). We zijn tweevoudig Nederlands kampioen, hebben finales gedanst op diverse grote internationale wedstrijden en vorig jaar zijn we 2e geworden op de WK Senior 2 (vanaf 40 jaar). Trainen doen we zo’n drie dagen in de week en daarnaast hebben we lessen, lectures en wedstrijden, meestal internationaal. Kortom, we zijn er druk mee.

Daarnaast heb ik ook een baan. Ik ben al ruim 20 jaar directiesecretaresse, de laatste 10 jaar bij ING en daarvoor bij een callcenternetwerk, een deurenfabriek, interieurbouwer en twee makelaarskantoren. Vanaf volgend jaar ga ik een carrière switch maken. Ik word dan eigenaar van een Bed & Breakfast in Medemblik, een leuk stadje in de kop van Noord-Holland.

En dan houd ik me natuurlijk nog bezig met de Ladies' Circle. Voor ik mijn vriend kende had ik nooit gehoord van Ladies' Circle. Ook niet van Round Table of Lions. Ja, Rotary, dat kende ik wel. Dat was een soort van sjieke club voor rijke oude mannen, die sigaren rookten en een beetje netwerkten. En vrouwen waren niet welkom. Hoezo vooroordeel?

Toen wij naar Hoorn verhuisden werd mijn vriend gevraagd voor de Rotary. Dat bleek toch heel anders te zijn dan ik had gedacht. De eerste keer dat ik mee mocht kwam ik een dame tegen die bij de Ladies' Circle zat. We hadden het er kort over. Maanden later belde ze me op met de vraag of ik interesse had om lid te worden. Inmiddels ben ik 8 jaar verder en ik kan wel zeggen dat Ladies' Circle heeft gezorgd voor een enorme verrijking van mijn leven. Het gevoel van verbondenheid dat ik elke keer weer ervaar als ik op nationale of internationale bijeenkomsten ben is ongekend. De vriendschap en steun die ik krijg vanuit mijn eigen Circle, LC 23 De Cogge Rondte en de service die we met zijn allen verlenen in de vorm van acties voor het goede doel en “handen uit de mouwen”-projecten, het zorgt er allemaal voor dat ik elke keer weer trots ben dat ik erbij mag horen.

En dan nu een nieuw hoofdstuk in mijn leven; National Secretary van Ladies' Circle Nederland. Het is een eer om deze functie te mogen bekleden. Ik verwacht veel te gaan leren, nieuwe mensen te leren kennen en als persoon te groeien. Ik heb er enorm veel zin in en kijk ernaar uit om jullie van dienst te zijn bij al jullie vragen en jullie te ontmoeten bij alle nationale en internationale meetings, vergaderingen en RBB’s. Laten we er een mooi jaar van maken!

It’s "Time to Sparkle"

Hartelijke groet,

Nicole Hooijen

National Secretary Ladies' Circle Nederland 2016-2017