Overslaan en naar de inhoud gaan

Recordopbrengst van € 10.000 voor Make-A-Wish

23/06/2017

Het was de zesde keer dat we met de Ladies’Circle Aan Zee de LadiesRun Katwijk organiseerden. Vanaf  startlocatie Beachclub Zomers gingen de hardloopsters op zaterdagochtend 17 juni om 11 uur van start. Onze voorzitter Marlies Levy kijkt met trots terug op het evenement: “We hadden van tevoren natuurlijk zelf wel gehoopt dat we de € 10.000 zouden halen, maar het is toch afwachten of dat lukt. Met elkaar hebben we er keihard naar het evenement toegewerkt en we zijn dan ook erg blij met dit mooie resultaat voor Make-A-Wish.” 

Meer start nummers dan ooit
Het was prachtig hardloopweer: warm, maar bewolkt. Reden voor veel dames om op zaterdagochtend nog in te schrijven voor de wedstrijd. Maar liefst 332 startnummers verstrekten we! De run werd in goede banen geleid met behulp van tientallen gewaardeerde vrijwilligers, voor wie achteraf een welverdiend presentje klaarstond. Ook werd onder de vrijwilligers een mooie prijs verloot, beschikbaar gesteld door een van de vele sponsors van het evenement.

Lokale sponsors
De bijdragen van sponsors zijn van groot belang voor het succes van het evenement. Saton Optiek is al jaren hoofdsponsor van de LadiesRun Katwijk. Een grote nieuwe sponsor dit jaar was BMW- en MINI-dealer Van Poelgeest, die onze MINI-fair sponsorde. Maar er waren ook vele andere lokale en regionale bedrijven die een bijdrage leverden aan het evenement. Mede met hun hulp lukte het ons om ook dit jaar weer een mooie goodiebag samen te stellen voor alle loopsters.

In de prijzen
Iedereen die over de finish kwam ontving een mooie medaille. Maar er werden meer prijzen uitgedeeld. Astrid Hoek, Tessa de Vries en Augusta van Hoogdalem waren de nummers een, twee en drie op de 5 kilometer. Simone Rodewijk, Anoesjka Timmermans en Ulrike Lemke gingen er met de hoofdprijzen op de 10 kilometer vandoor. Maar er waren meer prijzen: voor de eerste inschrijfster en de dames die als laatste over de streep kwamen, bijvoorbeeld. Anita Haasnoot won de Facebookactie.

Make-A-Wish
Maar de grootste winnaar van het evenement was natuurlijk Make-A-Wish. Het startschot van de wedstrijd werd verzorgd door de zevenjarige Mees, die uit eigen ervaring weet welk verschil een door de stichting verzorgde dag kan maken. Vertegenwoordigers van de regionale afdeling van Make-A-Wish waren blij verrast met hoogte van de opbrengst; zij gaven aan dat ze vooraf niet van zo’n mooi bedrag hadden durven dromen. Breed glimlachend namen zij dan ook de cheque in ontvangst.

We kijken weer terug op een geslaagd event. Via de website www.ladiesrunkatwijk.nl kunnen de deelnemers hun tijd raadplegen. Op de website en op Facebook zijn ook foto’s te vinden.