Overslaan en naar de inhoud gaan

LC23 helpt tijdens de decemberactiviteiten in Lindendael

Een avondje helpen bij Lindendael

Op maandagavond 14 december gingen Suzanne, Paulien en Yvonne een avondje helpen bij Lindendael. Er was die avond een koor dat kerstliederen zou zingen voor de bewoners. Rond 18.15 uur werden we ontvangen door activiteitenbegeleidster Sandra.

Paulien werd gevraagd of ze wilde helpen met het ophalen van bewoners van hun kamers, en ze te begeleiden naar de ruimte waar het koor zou optreden. Aan Yvonne werd gevraagd om de bewoners daar op te vangen en een plekje te wijzen of geven. Suzanne werd ondertussen gevraagd om het koor te ontvangen in een aparte ruimte en van koffie te voorzien. Toen bleek dat het koor prima zelf hun koffie kon inschenken en ze nog even wilden repeteren, kwam Suzanne ook bij de bewoners zitten en maakten we een praatje met degenen die in de zaal zaten.

Het koor trad op en zong mooie kerstliederen. Er werd enthousiast op gereageerd  door de bewoners.

Er was een pauze waarin we hielpen om hapjes en drankjes klaar te zetten en uit te delen. Na de pauze zong het koor weer verder en aan het einde gingen de dames van het koor tussen alle bewoners in de zaal zitten en zongen ze samen nog een aantal kerstliedjes. Mooi om te zien hoe iedereen meezong.

Na afloop hielpen we alles weer op te ruimen en werden de bewoners terug naar hun kamer begeleid.

Door een avond te helpen bij een instelling als Lindendael kom je even in een wereld terecht die voor de meesten van ons niet dichtbij staat. Je krijgt bewondering voor de mensen die er werken en de vrijwilligers die hier vaker hun handen uit de mouwen steken. Het is dankbaar werk.

Dit jaar kunnen we opnieuw onze hulp aanbieden. Dus we hopen dat we jullie met ons enthousiasme kunnen overtuigen om ook een keer te helpen!

Groet, Suzanne, Paulien en Yvonne

 

 

Lindendael – Door Chantal en Nicole

Op 22 december zijn Chantal en ik naar Lindendael gegaan. Wij mochten een muziekavond bijwonen voor de afdeling dementie/Alzheimer.

De afdeling waar de mensen zaten is een gesloten afdeling. Samen met de vaste begeleiding moesten wij de mensen gaan halen op hun kamer. Per kamer waren er een paar mensen geselecteerd, die stonden op een lijst. Op de lijst stond achter sommige namen ook een groot uitroepteken. Dit waren mensen die we in de gaten moesten houden, want zij hadden de neiging om weg te lopen. Ook was er een man die erom bekend stond van alles te stelen van de andere bewoners. Wat dan door zijn familie en de begeleiders weer terug gebracht moest worden.

Er was een pianist die speelde en zong. Allemaal oude liedjes en ook Gloria in Exelcis Deo. Wat wij uiteraard uit volle borst meezongen. In de pauze kregen de mensen een lekker advocaatje, wat wij uit gingen delen, samen met een lekker stukje kaas. De begeleiding maakte nog een dansje met enkele bewoners. Wij hadden het idee dat ze het erg naar de zin hadden.

Het was een heel leuke en vooral dankbare avond. Het was vrij kort, ongeveer 2,5 uur, dus dat viel erg mee. Goed te doen voor een keer. Wij denken dan ook dat dit zeker voor herhaling vatbaar is en zijn er groot voorstander van om dit volgend jaar weer te doen. Hier krijg je echt het gevoel dat je service verleend. Wat toch een van de doelen van Ladies Circle is.

Groeten Nicole en Chantal.

Bezoekje aan Lindendael 31 december 2015

Het oliebollenbal.

Op oudejaarsdag om 9.30 uur werden Melanie, Monique, haar dochter Mikki en ik welkom geheten door activiteitenbegeleidster Sandra.

Tijdens het oliebollenbal van 10.00 tot 12.00 uur wordt er muziek gespeeld door accordeonist Sjaak en de mensen worden door vrijwilligers gehaald en gebracht. Mikki en ik stonden achter de oliebollen kraam in de centrale hal. Daar verkochten wij oliebollen aan mensen van buitenaf. En de opbrengst ging in het activiteitenpotje om weer eens wat leuks te organiseren voor de bewoners. Het was op zijn tijd best druk bij ons kraampje en Mikki en ik hebben toch € 180,00 opgehaald!

Monique en Melanie hebben de bewoners vermaakt. Ze schonken een kopje koffie met een heerlijke oliebol. Melanie heeft zelfs nog met Sandra, de begeleidster, een dansje gedaan op de volledige themesong van Baantjer!!! De bewoners vonden het prachtig.

Namens de andere dames kan ik je zeggen dat het erg leuk was om te doen. Heel dankbaar. Ze kunnen de hulp van de vrijwilligers goed gebruiken. Het lijkt ons dan ook een goed plan om komend jaar nog een keer hier de handen uit de mouwen te steken. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren: helpen bij een activiteit, appelflappen bakken (of regelen) voor de verkoop achter de kraam, een boekenmarkt organiseren. Nou ja, er zijn veel leuke dingen te bedenken. Ladies’ Circle staat ook voor Service! Wij hopen komend jaar op meer enthousiaste ladies…. Gewoon doen!

Lfs Nathalie