Overslaan en naar de inhoud gaan

Immediate Past-President

Het is mei 2008 als ik in Zwolle, een jaar nadat ik lid ben geworden van LC40 Voorne, mijn eerste landelijke vergadering bijwoon, de ALV. Ik vind het boeiend en interessant om te ervaren dat Ladies’ Circle meer is dan mijn eigen lokale Circle en dat er in heel het land enthousiaste Ladies actief zijn met als gemeenschappelijk motto vriendschap&service. In augustus van dat jaar reis ik samen met twee Ladies van mijn Circle af naar Aberdeen, Schotland, voor de jaarvergadering van Ladies’ Circle International (LCI). Een hele belevenis om samen met vele honderden Ladies van over de hele wereld te vergaderen en te feesten. Vanaf dat moment ben ik steeds vaker aanwezig bij diverse landelijke/regionale bijeenkomsten, zoals Charters, RBB’s, VOL en ALV. De jaarvergadering van LCI wordt het jaarlijkse uitje met een aantal Ladies vanuit mijn eigen club. Ik vind het allemaal ontzettend leuk, maar zie mijzelf vooral als toeschouwer en niet als actieve deelnemer.

Dit veranderd als we met LC40 Voorne geld inzamelen voor de Stichting Het Vergeten Kind. We vinden dit allemaal zo’n goed doel dat we het in 2012 voordragen als project voor de NSR. Ons project wordt geen NSR project, maar onze buurtjes op het volgende eiland, LC45 Goeree-Overflakkee, mogen met hun project, Stichting ALS, de NSR 2012-2014 gestalte gaan geven. De NSR wordt altijd samengesteld uit meerdere Circles en al gauw krijgen wij de vraag of wij plaats willen nemen in de NSR. Samen met Linda de Keijzer besluit ik om mij landelijk in te gaan zetten voor de Stichting ALS. Wat volgt zijn twee fantastische jaren waarin ik veel Ladies ontmoet, veel mooie momenten mee maak en waarin ik de samenwerking binnen de NSR onvergetelijk vind.

Als snel bekruipt mij het gevoel dat ik meer wil doen binnen Ladies’ Circle Nederland. Ik stel mij in 2014 dan ook kandidaat voor de functie van Vicepresident in het Hoofdbestuur. Dit keer dus niet direct voor het goede doel bezig, maar wel bijdragen aan het voortbestaan van LCNL. Daarnaast hoopte ik hier zelf ook heel veel van te gaan leren. En geleerd heb ik. Inmiddels ben ik na mijn jaar als Vicepresident en mijn jaar als President, de IPP (Immidiate Past President) van LCNL. Mijn laatste jaar binnen het Hoofdbestuur is dus ingegaan. Ik kan, na het drukke jaar als President, iets meer achterover leunen, maar ben nog zeker niet klaar binnen LCNL. Op 10 juni 2017 stap ik uit het HB en ga nog lekker een jaartje genieten van mijn eigen club. Daarna ben ik te oud voor Ladies’ Circle en zal ik de overstap maken naar Agora Club Nederland. Andere helpen door middel van geld of handen uit de mouwen steken zit nou eenmaal in mijn DNA gebakken en zal dus ook altijd wel onderdeel van mijn leven blijven!

Yours in Friendship,

Liesbeth Stallmann

IPP 2016-2017 ‘Time to Sparkle’