Overslaan en naar de inhoud gaan

Door1Deur start met verkoop kerstballen en ''Oops Buckets''

04/12/2017

Door1Deur is een project van de ladies waarbij herkenning en het gevoel van thuis versterkt wordt door 1 deur bij ouderen met een vorm van dementie. Deze ene deur verwijst naar de kamerdeur van ouderen op de PG-afdeling in Weidesteyn die de ladies met het opgehaalde geld gaan beplakken met een afbeelding van een voordeur. 

Door de deuren te beplakken, wordt er een huiselijk en gezellig gevoel gecreëerd voor de bewoners en de familie. Het lijkt alsof je door een straat loopt met een bonte verzameling van voordeuren.Voor de bewoners is een beplakte kamerdeur een oriëntatiepunt. Ze kunnen zo onderscheid maken tussen hun eigen kamer en die van anderen wanneer ze moeite hebben met het terugvinden van hun kamer. Ook geeft het een gevoel van privacy, de voordeur naar hun thuis. Kortom de voordeur geeft de bewoner de kans om een stukje van hun eigen identiteit te behouden.

De ladies hopen in de december maand veel kerstballen en ''oops buckets'' te verkopen via de verkooppunten en Facebookpagina om zo een mooi bedrag op te halen voor de deurstickers.