Overslaan en naar de inhoud gaan

Door1Deur

Door1Deur

Herkenning en het gevoel van thuis kan door 1 deur versterkt worden bij ouderen met een vorm van dementie. Door het beplakken van de kamerdeur met een afbeelding van een voordeur wordt herkenning van de eigen kamer en een huiselijker gevoel op de afdeling gecreëerd. Het Door1Deur project van de Ladies’ Circle Hoogeveen gaat deze stickers realiseren voor ouderen op de PG afdeling van Weidesteyn in Hoogeveen. 

Door de deuren van de PG afdeling te beplakken, wordt er een huiselijk en gezellig gevoel gecreëerd voor de bewoners en de familie. Het lijkt alsof je door een straat loopt met een bonte verzameling van voordeuren. Voor de bewoners is een beplakte kamerdeur een oriëntatiepunt. Ze kunnen zo onderscheid maken tussen hun eigen kamer en die van anderen wanneer ze moeite hebben met het terugvinden van hun kamer. Ook geeft het een gevoel van privacy, de voordeur naar hun thuis. Kortom de voordeur geeft de bewoner de kans om een stukje van hun eigen identiteit te behouden.

ZO KUNT U DOOR1DEUR STEUNEN

  • Koop mooie kerstbal voor €5,00 (€ 3,25 gaat naar D1D)
  • Koop een ’Oops Bucket’ voor €17,50 (€ 11,00 gaat naar D1D)
  • Doneer een bedrag, met een donatie van €75,00 sponsort u al 1 deur!

VERKOOPPUNTEN

Verkooppunten en voorbeelden van de kerstballen en ‘‘Oops Bucket’’ zijn te vinden op de Facebookpagina Door1DeurHoogeveen of te bestellen via door1deurhoogeveen@gmail.com