Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur 2018-2019

12/04/2018
oud nieuw bestuur

Het oude bestuur bestond uit Marieke Camron (voorzitter), Nicol Tinselboer (secretaris) en Asmaria Drenth (penningmeester). Zij hebben het stokje overgedragen aan Sigrid Pesch (voorzitter), Inette de Graaf (secretaris) en Annemiek Huizing (penningmeester). Veel succes voor het komende jaar! Verslag van deze avond, geschreven door Inette de Graaf:

Bestuurswissel dinsdag 10 april 2018

Op deze mooie voorjaarsdag verzamelden we ons om 19.00 uur bij het Kielzog. Het eerste drankje deden we heerlijk op het terras voordat we naar binnen gingen voor het buffet. Voor 1 Lady in ons midden was het een avond met gemengde gevoelens, na 19 jaren Ladies Circle moesten we helaas afscheid nemen van Lienke. Lienke nam het woord en sprak met enthousiasme over haar LC tijd, wat het haar allemaal gebracht heeft; de vriendschappen en de veelzijdigheid aan bijeenkomsten die in de afgelopen jaren zijn geweest. We kregen allemaal een leuk symbolisch geschenk, een flesje Prosecco met een bootje eraan en een kaartje van Dash. Alles als symbool voor wat bij Lienke hoort. Maar ze maakt ons ook duidelijk dat het geen definitief afscheid is; ze gaat dan nu wel naar de oud-ladies maar we houden contact! En daar houden we haar graag aan : - ). Anne memoreert daarna over Lienke haar LC periode, aangezien Anne het langst met haar gecirclet heeft. Het blijkt dat Lienke een zeer goed penningmeester is aangezien ze deze taak meerdere keren in haar LC carrière heeft vervuld. Ook maakt Lienke nog even duidelijk dat het niet verstandig is om met de ladies naar een waarzegster te gaan…. Dit kan voor enige consternatie binnen de groep zorgen….. Ook is nog niet helemaal duidelijk vanaf wanneer Lienke nou eigenlijk bij de Ladies Circle is gekomen….. de boeken geven een ander beeld dan gedacht. Maar goed, neemt niet weg dat het ook een heel lange tijd is…… 19 jaren volledige toewijding en grootse inzet is ook heel bijzonder. Marieke bedankt Lienke voor haar jarenlange inzet en enthousiasme voor onze Circle en als cadeau ontvangt Lienke de Ladies Circle vaas met al onze namen erin gegraveerd. Verder krijgt ze van alle Ladies een fles wijn met uitleg waarom deze wijn speciaal voor haar is gekozen. We hebben met de Ladies een wijnproeverij van Lienke gehad, daarom was dit cadeau wel passend. Lienke was overweldigd door de hoeveelheid flessen wijn voor haar neus en alle persoonlijke verhalen daarbij. En zoals een waardig LC afscheid betaamt hebben we gezamenlijk het LC clublied gezongen.

Daarna gingen we verder met de rest van het programma; de bestuurswissel. Nicol had een jaarverslag gemaakt en vertelde per maand welke activiteit we hebben gedaan en welke bijzonderheden er binnen de Ladies Circle hadden plaatsgevonden. Daarna presenteerde Marieke onze nieuwe voorzitter; Sigrid Pesch! Op haar beurt vertelde zij welke 2 andere bestuursleden zij binnen haar bestuur had gekozen. Annemiek Huizing is gekozen als penningmeester en Inette de Graaf als secretaris.

Sigrid vertelt in de presentatie wat wij het komende jaar van plan zijn en wat ons thema voor dit jaar is; “Let us bloom”. Ook vertelde Sigrid dat het nieuwe bestuur nog meer aandacht wil geven aan service en dat de traditionele kaars tijdens elke bijeenkomst weer de aandacht zal krijgen.

Het oude bestuur wordt bedankt met de traditionele viooltjes als cadeau. Verder worden er notitieblokjes met het nieuwe jaarprogramma uitgedeeld aan alle ladies tezamen met een zakje bloemzaadjes.  

Daarna was het nog lang gezellig en hebben we de avond goed afgesloten; helaas met 1 lady minder maar wel met een mooi, nieuw programma in het vooruitzicht! We hebben er zin in en hopen dat we weer zo’n goed bestuursjaar tegemoet gaan!

“Let us bloom!”