Overslaan en naar de inhoud gaan

ALV 2017

Zaterdag 10 juni vond de Algemene Ledenvergadering van Ladies’ Circle Nederland plaats in het Van der Valk Hotel Sneek. Voor het eerst werd deze volgens het Side-by-Side principe georganiseerd; nl. 1 locatie en eenzelfde datum én 3 clubs die hun algemene jaarlijkse vergadering gezamenlijk organiseerde. Elke club; Ladies’ Circle Nederland, de Nederlandsche Tafelronde en de 41 Club Nederland vergaderden apart, maar het spetterende galafeest deden we samen.

Er waren diverse internationale gasten aanwezig uit België, Duitsland en India, evenals erelid Lily Morita en bestuursleden van onze andere Side-by-Side partner Agora Club Nederland.

Diverse sprekers hielpen ons om er een inspirerende dag van te maken:

Erika Hoekstra van LC78 Mediastad vertelde over de mooie en intensieve ervaring van het oprichten van een Circle. Een moeder vertelde een ontroerend verhaal over de wensdag door Make-A-Wish voor haar dochter. De Meggies presenteerden als intermezzo hun mooie initiatief om met Girlpower een actieve, open en eerlijke bijdrage te leveren aan het imago van het Nederlandse ei en de legpluimveehouderij. LC51 Zeeuws Vlaanderen deelde hun ervaring met het houden van een inspiratieborrel waarbij zowel geld opgehaald werd als potentiële nieuwe Ladies werden benaderd.

Mooie toekomstplannen werden gepresenteerd:

In 2019 vindt de AGM van Ladies’ Circle International plaats in Rotterdam. We kregen vast een inkijkje in de locaties en het goede doel dat aan dit evenement gekoppeld zal gaan worden.

De Meerjarenbegrotingscommissie presenteerde de ideëen die zij tot nu toe hebben opgedaan naar aanleiding van de ingevulde enquêtes.

Om Ladies’ Circle meer bekendheid te geven wordt er promotiemateriaal ontwikkeld en gaan we op 25 maart aandacht vragen voor een landelijke Charity March March, waarbij Circles een kleine of grote wandelactiviteit kunnen organiseren.

Over het ingediende voorstel van de NSR was nog veel onduidelijkheid. Omdat velen wel voorstander zijn van een goede regeling voor de NSR werd tijdens de vergadering besloten om dit voorstel niet in stemming te brengen, maar op korte termijn de NSR en JUCO een aangepast voorstel te laten opstellen.

Direct na de ALV was de app voor Ladies’ Circle Nederland (LAPP) verkrijgbaar in de Appstore. Binnenkort zal deze ook voor Android telefoons beschikbaar zijn in Google Play. Vele Ladies hebben de app inmiddels al geïnstalleerd en vullen het LAS met verdere informatie, waardoor de app een prachtig handzaam naslagwerk wordt.

Om aan de wens tot meer uitwisseling van informatie tussen Ladies tegemoet te komen werden voor de lunch de aanwezige Ladies door elkaar gemixt. In deze groepen werd besproken wat voor een ieder haar mooiste Circle moment was en welke gouden Circle tip Ladies anderen mee wilden geven.

Tijdens de vergadering zijn zoals elk jaar de awards uitgereikt. De gelukkige prijswinnaars van 2016-2017 zijn:

Servicebokaal : LC 22 Oostenwind

Ladies Cup: LC77 Leusden

Ganzenveer: LC51 Zeeuws-Vlaanderen

Joanne Epema van LC47 N.W. Veluwe werd de winnaar van de  allereerste Lady of the Year Award!

En zo werd het bestuursjaar 2016-2017 afgesloten en hield  IPP Liesbeth Stallmann in haar afscheidsspeech . Tijdens de ‘ballonnetje  omhoog/omlaag’ quiz leerden we nog meer over Liesbeth.  We gaan haar missen als Hoofdbestuurslid, maar haar Circle was dolgelukkig dat zij haar laatste Circlejaar nog als voorzitter van LC40 Voorne doorzet.

Ook namen we vast een beetje afscheid van President Marieke van Gent. Dit jaar was het voor alle Circles ’ Time to Sparkle’. Marieke vervult gelukkig komend jaar nog een bestuursfunctie als IPP, maar haar jaar als hardwerkende President van LCNL zit erop. Zij heeft zich ten volle ingezet voor LCNL en zich ingezet voor mooie nieuwe initiatieven.

Met nieuw lid Femke Hagen van LC41 De Leijgraaf als vicepresident startte het Hoofdbestuur 2017-2018 haar bestuursjaar onder het verbindende motto: REACH OUT. MAKE THE MOST OF NOW!

Tijdens het zeer goed verzorgde diner en galafeest op de chique partycruise Ocean Diva vond de officiële lintenwissel plaats. Ten overstaan van Ladies, Tafelaars, 41-ers en partners werd het nieuwe bestuur geïnstalleerd.

In Sneek weten ze hoe je een feestje moet bouwen; terug in het hotel ging tijdens de afterparty met DJ Jean het dak eraf. Vele contacten zijn dit weekend gelegd, wij zijn door jullie geïnspireerd  en gemotiveerd. We hopen dat jullie je met ons willen inzetten om de vele plannen ten uitvoer te brengen. Meld je dus aan als je mee wilt helpen met het ontwikkelen van promotiemateriaal voor LCNL via PR@ladiescircle.nl of als je met jouw juridische kennis het HB en Circles wil adviseren via JUCO@ladiescircle.nl

We horen graag hoe de aanwezigen de dag ervaren hebben en hoe we het voor andere Ladies aantrekkelijk kunnen maken volgend jaar ook aan te sluiten. Hiervoor zal binnenkort een enquête verzonden worden.

Veel dank aan LC68 Barneveld en Tafelronde 25 Sneek voor de organisatie.